Örkened

Örkened Föreläsningsförening

Kontaktperson: Britt Norlén

Kärraboda 1141, 283 93  Lönsboda

Tel:070-242 01 20

E-post: britt.norlen7@gmail.com


Plats: Medborgarhuset, Lönsboda


Terminskort 100 kr - enstaka inträde 50 kr.


Program hösten 2022


Söndagen den 18 september kl. 18.00

"Hälsa - en process hela livet"

Ann Jönsson kommer att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter om hälsa. Under åren med pandemin har alla fått upp ögonen för hur viktig hälsan är i våra liv. Att få vara frisk och behålla sin hälsa är en process.

Det finns inga hälso-och lyckopiller. Var och en måste lägga sitt eget hälsopussel. Ann har arbetat med hälsa och friskvård i över 30 år.Söndagen den 2 oktober kl. 18.00

"Fader Gunnar 2,0"

Thomas Rosendahl har ett tag funderat på ett nytt kåseri. Tidigare har han haft mest peronliga minnen, även om han ibland tummat på regeln. Nu vill han berätta om sin fars uppväxt, om hans glädjeböcker, om Krönikeböckerna, om sin mor, om brev och lite annat. Kanske inte lika mycket skratt men..Söndagen den 16 oktober kl. 18.00

"Mitt liv som fältpastor i utlandstjänst"

Matts Martinsson har tjänstgjort i internationella organisationer. Han kan berätta hur man kan sätta människan i centrum oavsett religion och nationalitet.


Söndagen den 30 oktober kl. 18.00

"Alaska - i onkel Hermans fotspår"

Jarl von Scheele berättar och visar bilder. Programmet handlar om hans farfars bror Herman som emigrerade till America. Efter äventyrligt laxfiske på Kodiak Island bygde Herman ett hus på ön Afognak, gifte sig med en rysk-aleutisk kvinna  och fick tio barn. Om denna släkthistoria och Jarls resa bland valar, sjöelefanter havsuttrar örnar,  tofslunnefåglar mm handlar programmet.


Söndagen den13 november kl. 18.00

"Någonstans i Sverige. Beredskapstidens musik"

Erik Ask-Upmark berättar och sjunger samt tar oss tillbaka till de ödesdigra åren 1939 - 1945. Denna period gav upphov till flera odödliga melodier och sånger som lever kvar än i dag. Vi bjuds på härlig nostalgi av svenska och internationella örhängen.
Samtliga föreläsningar hålls i Medborgarhuset, Lönsboda, söndagar kl. 18.00.


Terminskort 100 kr – enstaka inträde 50 kr.


Föreläsningarna sponsras av bidrag från Region Skåne och Osby kommun samt lokala sponsorer.