Farstorp

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.


Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)

Farstorps Föreläsningsförening

Kontaktperson: Kim Pettersson, Lur 1121, 282 76  Hästveda

Mobil: 070-550 37 82

E-post: kiminga.pettersson@telia.com


Lokal: Farstorps Bygdegård samtliga föreläsningar.

Entréavgift: Enstaka föreläsningar 50:- eller årskort 100:- för 2020 (samtliga 6 föreläsningar).


Program våren 202


Söndag den 2 februari kl. 18.00

Jessica Abbot, lektor i evolutionär genetik vid Lunds universitet och ingående  i panelen för "Fråga Lund"

"Hur påverkar generna ditt liv? Sant och  falskt om genetik i vardagen. Är vi förprogrammerade? Hur är det med könsskillnaden?"

Att våra gener i viss mån styr våra liv tror nog de flesta av oss på, men hur mycket och på vilket sätt? Är vi förprogrammerade att få vissa sjukdomar eller att bete oss på ett särskilt vis? Och hur är det egentligen med könsskillnader - är det främst kultur eller gener?

Jessica är  ansvarig för en webbaserad portal "Fråga en biolog" och har god pejl på vad folk allmänt är intresserade av.


 

Söndag den 1 mars kl. 18.00

Anette Nilsson, Röstånga, trädgårdsmästare

"Från jord till bord"

Anette har mångårig erfarenhet från sin stora och uppmärksammade köksträdgård där hon blandar friskt mellan det som är matnyttigt och annat som bara är vackert. Anette tipsar om bra sorter, berättar om hur hon planerar och  hur man ska hantera sina sådder på bästa sätt och lite annat smått och gott. Hennes prunknande köksträdgård utanför Röstånga har utsetts till årets trädgård av tidningen "Drömhem och Trädgård".

Kort årsmöte direkt efter föreläsningen.


 

Söndag den 29 mars kl. 18.00  ÄR INSTÄLLD pga Coronaepidemin!!!

Felix Heinzenberg, naturfotograf och författare

"Arktis - liv i en annan värld av snö och is"

I de allra nordligaste delarna av vårt jordklot finns en avlägsen värld av snö och is, en av vår planets sista genuina vildmarker men som är under förvanling p.g.a . våra miljöproblem. När den svaga sommarsolen tinar upp isarna väcks den arktiska tundrans karga och vilda skönhet under ett par veckors tid åter till liv. Här lever några av norra halvklotets mest fascinerande livsformer, allt från isbjörnar, fjällrävar till fjällugglor och lämlar. Heinzenberg har fångat denna värld och vi får ta del av hans helt underbara bilder.   

Sponsorer: Sparbanken Göinge, Hässleholms Kultur, Region Skåne samt de lokala företagen Olle Dahls Såg och Pan Entrepenad.
Copyright © All Rights Reserved