Gårdstånga/Holmby

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)

Gårdstånga/Holmby Föreläsningsförening

Kontaktperson: Britt Larsson,

Körsbergsvägen 27,  247 47 Flyinge

Tel: 0709-916095

E-post: bllarsson@telia.com

Facebook: Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening


Program hösten 2020


Föreläsningslokal: Flyinge församlingshem, Tunavägen 3, Flyinge 

Medlemsavgift för 2020 är 150 kr, vilket ger fri entré till årets alla föreläsningar.

Icke-medlemmar är hjärtligt välkomna och får betala 30 kr/besök/person.

Skolungdomar t.o.m. gymnasiet har alltid fri entré.


Observera att det krävs en förhandsanmälan om du vill vara säker på att få en plats på en av de 25 "coronasäkrade" stolarna. Anmälan kan göras under 1-14 dagar före varje önskad föreläsning till Britt Larsson 0709 91 60 95.


Onsdagen den 30 september kl. 19.15

"HOPE - om tron på en framtid för Afrika och vår planet"

Följ med på en osannolik resa genom livet. I ord, bild och film blandas äventyr, kärlek, sorg och lycka med Afrikas vilda djurliv, det fascinerande massajfolket och världskända forskare på det afrikanska djurlivet, bland andra ikonen och schimpansforskaren doktor Jane Goodall. Föreläsare: Sven Zetterlund och Linda Rasmusson.

Medarrangör: Flyinge BibliotekOnsdag den 14 oktober kl. 19.15

"Res till Kambodja för en kväll"

I bild, ord och musik berättar Jenny Johansson, till minne av sin bror,om sitt och sin familjs ideella projekt: gratis engelskundervisning och tandvård för barn, långt ute på den Kambodjanska landsbygden.Onsdag den 28 oktober kl. 19.15

"Inlandsbanan - med tåg till till inlandets smultronställen"

En berättelse med bilder från den 130 mil långa järnvägen med start i Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Följ med till sevärdheter i de sju landskapen. Banan är listad som en av världens mest storslagna tågresor av brittiska tidningen "The Guardian". Föreläsae: Lars-Erik Svensson


Onsdagen den 11 november kl. 19.15

"Från jord till bord"

Odla blommor och grönsaker tillsammans! Anette Nilsson på Boäng vid Röstånga berättar om hur hon planerat och byggt upp sin potager (köksträdgård på franska) och visar bilder på vad och hur du kan odla fina grönsaker tillsammans med sommarblommor. Hon ger många tips på jordförbättring, odlingsmetoder, bra sorter och till sist även tips på förädling och förvaring av den egna skörden.

Kom och låt dig inspireras av till en odling som är både god och vacker!Onsdagen den 25 november kl. 19.15

"Kalla nosar hittar varma kroppar"

Friska, vakna hundar har kalla nosar. Vi har upptäckt att noshudens låga temperatur gör att den är extra känslig för uppvärmning. Den kalla nos-spegeln på en hund är så otroligt känslig att den kan känna av en varm kropps värmestrålning (infraröd strålning) på tiotals meter. Våra fyrbenta kollegor får smaskigt hundgodis för sina "mödor" och är alltid ivriga att jobba. Med en värmekamera synliggörs vilken information som finns i infraröd strålning. Föreläsare: Professor: Roland Kröger.


Info om "coronasäkringen":

Stolar kommer att vara utplacerade med en extra-extralång arms avstånd åt alla håll och får ej flyttas. Värd kommer att finnas vid in- och utgången för att förhindra trängsel vid ytterplaggen.

Ingen kaffeservering.

Obervera att föranmälan krävs pga att antalet stolar är begränsat till 25 vid varje föreläsning!


Tillsammans klarar vi att ha en trevlig kväll även i Cornatider!
Föreläsningarna sker i samarbete med ABF Mittskåne och med bidrag från Region Skåne, Eslövs kommun och Sparbanken Skåne.Copyright © All Rights Reserved