Gårdstånga/Holmby

Gårdstånga/Holmby Föreläsningsförening

Kontaktperson: Britt Larsson,

Körsbergsvägen 27,  247 47 Flyinge

Tel: 0709-916095

E-post: bllarsson@telia.com

Facebook: Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening

Föreläsningslokal: Flyinge Församlingshem, Tunavägen 3, FlyingeProgram hösten 2022


Onsdagen den 14 september kl. 19.15

"100 balla ställen du måste se"

Valle Vestesson har alltid gillat att resa och upptäcka det annorlunda. Under de senaste 10  åren har han jagat runt varje kulle, skogsstig, fallfärdigt hus och myggigt träsk i Skåne för att sammanställa en samling av perfekta utflyktsmål. Häng med på en berättelse om hur det hela började och vad man ska hålla utkik efter. Trevlig resa hälsar Valle!


Onsdagen den 28 september kl. 19.15

"Madeira - Levadavandring - Natur - Kultur"

Följ med till den blommande trädgården i Atlanten, med vandring på öns levador(vattenvägar). Vi besöker Nunnornas dal, Botaniska trädgården,, de gnistrande bergstopparna och huvudstaden Funchals vackra parker. Hur var det med de tidiga portugisiska upptäckarna? Madeieras geografiska läge ger en natur med riklig flora i flera klimatzoner. Kvällens resguide och Madeiraexpert är Lars-Erik Svensson.


Onsdagen den 12 oktober kl. 19.15

"John F. Kennedy"

John F. Kennedy fick bara vara USA:s president i 1 036 dagar innan han mördades i Dallas, men hans status som politisk ikon har bestått. I Bengt Liljegrens nya biografi får vi ett närgånget och kritiskt porträtt av en sammansatt människa vars liv var full av paradoxer.

Historikern och författaren Bengt Liljegren, visar fotgrafier och filmklipp och berättar om den förre presidentens fascinerande levnadsöde - bortom myterna och dimridåerna.

Medarrangör: Flyinge BibliotekOnsdag den 26 oktober kl. 19.15

"Så sant som det är sagt"

Med sitt livfulla dramatiserande av berättelser och kåserier står Maria Arnadottir ensam på scenen och bjuder in till en spännande berättarvärld i gränslandet mellan fantasi och verklighet, mellan sanning och lögn, mellan fakta och fiktion.

Föreställningen väver ihop berättelser, historier och skrönor av ytterst olika härkomst och innebörd, som alla handlar om vårt förhållande till sanning och lögn.

"Så sant som det är sagt" vann "Publikens pris" på den Internationella Berättarfestivalen WORDS i Helsingör, Danmark i juni 2019.

Föreställningen är ett samarrangemang med Eslövs Teaterförening.

Biljett kostar 100 kr för medlemmar i Teaterföreningen och Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening. Övriga biljetter kostar 150 kr vuxen 26+, ungdomar upp till 26 år - 50 kr. Datum för biljettsläpp och var biljetter går att köpa meddelas via Teaterföreningens hemida, annons, affischer och Facebook. Antal sittplatser är begränsat.Onsdagen den 9 november kl. 19.15

"Hjärta och smärta"

På mångas begäran återkommer hjärtläkaren Thomas Pettersson och musikern Ingemar Nilsson för ytterligare en föreläsning om vårt hjärta. Senaste forskningsrönen blandas med passande och härlig musik. Det blir tid för frågor och funderingar.


Föreläsningslokal: Flyinge församlingshem, Tunavägen 3, Flyinge 

Inträde: Terminskort á 100 kr eller 30 kr/pers/tillfälle. Skolungdom t.o.m gymnasiet har alltid gratis inträde.


Föreläsningarna sker i samarbete med ABF Mittskåne och med bidrag från Region Skåne, Eslövs kommun, Sparbanken Skåne och Flyinge Bibliotek.