Löberöd

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)

LÖBERÖDS FÖRELÄSNINGSFÖRENING


Kontaktperson: Åke Möller Tfn: 046-623 60 Mobil: 070-574 40 51

Lokal: Ölycke servicehus, samlingssalen, Storgatan 31 i Löberöd

Entréavgift till enstaka föreläsningar: 30 Kr

Årskort för hela året, d v s för 10 föreläsningar: 150 Kr

Vi finns numera också på Facebook under: Löberöds föreläsningsförening.

Stanna gärna kvar efter föreläsningen, då kvällens föreläsare ofta finns med vid kaffebordet.

Alla är hjärtligt välkomna!


PROGRAM höst 2019


Tisdag den 15 oktober kl. 19.15

Ulf Ellervik, professor. En av panelen i "Fråga Lund"

"Konsten att njuta av kemi"

I denna föreläsning utforskas kemins ljusa sidor och våra känslor kring mat, kärlek, konst och icke minst känsla. Varför luktar skunken illa medan kaffe luktar gott? Hur kan vi skilja på doften av en ros och en tulpan? Vad händer när vi blir förälskade och hur kommer det sig att en förälskelse inte varar för evigt? Våra sinnen beror i mer eller mindre grad på molekylära egenskaper och genom att förstå hur molekyler ser ut och beter sig kan vi också förstå kroppslukter till den ljuvaste parfym och med nedslag i gastronomin och förälskelsen längs vägen. Välkommen till ett spännande samtal om hur vi njuter av tillvaron.Tisdag den 29 oktober kl. 19.15

Eva Bengtsson, Löberöd

"Brasilien, från Rio de Janeiro till Amazonas"

En reseskildring om Brasilien ur mina ögon. Rio de Janeiro, som är ett av UNESCOs världsarv med sin storstad och i storstaden höga berg, djungel och fantastiska stränder. Enorma vattenfall i Iguazu. Våtmarksområdet Pantanal med massor av fåglar och kajmaner. Amazonas-området, ett spännande väglöst land. Staden Salvador, dit slavarna anlände.Tisdag den 12 november kl. 19.15

Gunilla Fritze, Falsterbo

"Från Palme till Påven"

Gunilla  Fritze berättar om sitt uppdrag och sina upplevelser som reporter på Sveriges Television i Skåne.

Gunilla har i huvudsak arbetat med nyheter inom radio och TV men även varit "spökskrivare" åt Britt Ekland på TV 4 och chef för fotograf och redigerare på SVT i Malmö. Det blir förutom en inblick i mitt arbete även en kort presentation av vad "nättroll" kan ställa till med i dagens snabba medielandskap, säger Gunilla.


Tisdag den 26 november kl. 19.15

Anna-Lena Brundin, Malmö

"Kvinnligt, manligt, mänskligt"

Jag talar väldigt fort så jag hinner med en hel del, därav rubriken. Om äktenskap

och skilsmässor. Om klimakteriet och pms-besvär. Om likheten och olikheter mellan män och kvinnor. Om orättvisor och kulturkrockar. Om lycka och livets mening och om små saker som visar sig vara stora. Om hur det blir när barnen flyttar hemifrån och om ätstörningar.

Allt hör ihop eftersom allt ryms inom vår vardag. Vardag betyder varje dag.

"Det gick en dag och så gick det ännu  en dag och ännu en dag ... inte visste jag att det var livet!" var det nån som sa. Jag minns inte vem, men han är död i alla fall. Min humor är svart men hjärtat är rött. Kärleken löper som en röd tråd, eftersom jag, mitt kärva språk till trots, är sjukligt romantisk.


Sponsorer: Sparbanken Skåne, Ica Torget - Löberöd, Eslövs kommun, Region Skåne


Copyright © All Rights Reserved