Tommarp

Östra Tommarps Föreläsningsförening

Kontaktperson:Göran Olsson

Sextorp, Tågarp, 272 93 Tommarp

Tel: 070-965 35 96

E-post: olssongoran@live.se

Plats: Tommarps Bygdegård

 

Program hösten 2018

 

Torsdag den 13 septemberkl 19.00

Leif Carlsson ersäter Wisex!

Wisex kommer inte till Tommarps bygdegård den 13 september, på grund av sjukdom. Trots kort varsel har Föreläsningsföreningen lyckats ordna en ersättare.

Leif Carlsson - en av Skånes populära underhållare.

Leif har under årens lopp gjort sig känd som underhållare i det sydvästra delarna av Skåne med sitt sprittande glada framträdande-humör och med glimten i ögat och för att han alltid sätter publiken i centrum. Leif kommer att underhålla publiken med att sjunga och berätta om gamla skånska traditioner på bygdemål.

 

 

Torsdag den 27 september kl. 19.00

Anders Andersson- Österlens fotbollsstolthet, expertkommentator på TV.

"Ett liv med fotbollen - från Svenstorps IP till Estadio da Luz i Lissabo."

Följ med Anders Andersson in i fotbollens värld. Han har spelat i Malmö FF,Blackburn, Benfica oc i Sveriges landslag. En resa från Svenstorps idrottsplats på Österlen till Lissabon. Det bjuds på minnenfrån en fotbollskarriär som innehåller landslagsspel och klubbfotboll i flera länder. Hans nästa karriär är som expertkommentator i TV. Anders berättar om kommentatorslivet och om hur han ser fotbollen ur det perspektivet. Fotbolls-VM i Ryssland spelades ju under sommaren och alla fotbollsintresserade fick ta del av Anders kloka kommentarer.F.d. förbundskapten Lagerbäcks kommentar om Anders: Kvick och löpstark,bra teknik och spelförståelse. Har framförallt utvecklat en rörlighet och en spelförståese i passningsspelet, dvs gör sig alltid spelbar. Har utvecklat tuffheten i sitt försvarsspel".

 

 

Torsdag den 4 oktoberkl 19.00

Mia de Neergaard - livecoach och föreläsare

"Livsglädje och skratt - byt tristess mot passion!"

Mia har föreläst för företag som IKEA, Tetra Pak, EON m.fl. och håller kurser i Sverige och utomlands. Det utlovas en kväll av härlig energi, skratt, aha-upplevelser med hög igenkänningsfaktor och värdefulla livsverktyg. Under föreläsningen visar hon oss hur vi kan hitta livsglädjen, hamna i ett positivt livsflöde och hur vi gör för att stanna där.

Hur kan du förvandla ditt liv genomsmå förändringar, lära dig uppskatta livet, att inte ta dig själv på så stort allvar, få självtillit och hitta glädjens transformerande kraft!

 

Torsdag den 11 oktober kl 19.00

Kristina Paltén - äventyrare, ultralöpare, coach och författare. Civilingenjör i materialfysik samt lång erfarenhet som projektledare och chef.

"Ensam genom Iran - 184 mil av tillit"

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka med på 1840 km. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinnen sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippat med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och det hade inte Kristina heller. Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet och vara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.

Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning - vad har jag för val och ansvar i et samhälle jag lever i?

 

Torsdag den 25 oktober kl 19.00

Titti Qvarnström

"Skåne Sjuder"

Utbildad vid "Hotel-og Restaurantskolen" i Köpenhamn och i några av Tysklands bästa kök är Titti första kvinnan att leda en restaurang till den åtråvärda Michlin-stjärnan. Hennes restaurang Bloom in the Park blev även utsedd till Årets krog av Restaurangvärlden 2015. Titti har tidigare tävlar i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas kamp, blivit utsedd till "Rising Star" av White Guide 2010 och varit i semifainal i Årets kock 2009. I april i år öppnades nya restaurangen MAT, där hon har rollen som kreativ ledare. Initivtagare till VM i Falafel som hölls i Malmö i juli 2018. Boken Malmö Cooking gavs ut i april 2017 av Nordstedts förlag.

 

Torsdag den 8 november kl 19.00

Henrik Bergkvist, Simrishamn

"Skojiga skrönor och hiskeliga historier"

Henrik är teaterlärare, skrivpedagog och tvåfaldig Svensk Mästare i berättande. Henrik beskriver sig själv som en "språkhumorist i gråtråkig förpackning" och hans berättelser handlar ofta om vardagliga tillkortakommanden och förtretligheter. I kvällens föreläsningsföreställning varvar han sina humoristiska historier med enstaka sånger och ordlekande.

 

Torsdag den 22 november kl. 19.00

SannaTöringe

"Mitt kök och min trädgård i södra Italien och äventyret med att köpa en ruin av en gammal stenlada"

Sandra Töringe lever en del av sitt liv i ett lite stenhus på en kulle längst nere i Syditalien. Där finns rosmarinhäckar och mandelträd, fikon, druvor, kaprisbuskar, olivträd och mimosa. I Sannas kök lagas det traditionell medelhavsmat med mycket olivolja. Hon kommer att berätta om både sitt hus, som från början var var en ruin av en lada, om maten, trädgården och olivoljan.

Hon arbetar med resor och matlagningskurser och har skrivit många böcker, både barnböcker, om mat och om trädgård. Just nu arbetar hon med en bok om sitt liv i en liten italiensk by i södra Italien.

 

 

 

Inträde: Terminskort 200:-, enstaka föreläsningar 70:-

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)