Tomarp

Östra Tommarps Föreläsningsförening

Kontaktperson:Göran Olsson

Sextorp, Tågarp, 272 93 Tommarp

Tel: 070-965 35 96

E-post: olssongoran@live.se

Plats: Tommarps Bygdegård

 

Program våren 2018

 

Torsdag den 18 januari kl 19.00

Mikael Bergstrand - författare med rätt att roa

"Den sorglöse hemsamariten - Författarkväll med Mikael Bergstrand"

M: Bergstrand är författare och journalist från Malmö. Numera bosatt på Österlen. Efter fyra kriminalromaner fick han 2011 sitt stora internationella genombrott med Delhis vackraste händer, som även blivit TV-serie. Nu är Mickael tillbaka med sin första roman efter succén med Indientriologin. Det är tidigt åttiotal i Stockholm, en oskyldig tid full av möjligheter. Den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern anländer till staden med ett enda mål. att slå världen med häpnad. Men allt blir inte riktigt som han tänkt sig.

 

Torsdag den 1 februari kl. 19.00

Dan Ahtola - Hypnotisören på Österlen

"Hypnos - gåtfullt hokuspokus eller nyckeln till dina superkrafter?"

Dan Ahtola från Österlen har ett av Sveriges ovanligaste yrke med endast 2-3 utövare. Han jobbar med något som är mytomspunnet, gåtfullt och för vissa människor t.o.m. lite läskigt. Han är Hypnotisören från Österlen som hypnotiserar och underhåller på scener runt om i Sverige. Dessutomn coachar han människor med hjälp av hypnos och attraktionslagen att må bättre och nå sina mål.

 

Torsdag den 15 februari kl 19.00

Kalle Lind, Malmö

Känd från PÅ Spåret, Sommar i P1 och P4 Malmöhus - kallar sig diversearbetare i kulturbranchen.

Kalle Lind pratar om sig själv och andra gubbar!

Föreläsaren har skrivit manus för radio och teve, gett ut ett dussintal böcker, senast "Skånsk-svensk ordbok" och "88 böcker, du inte behöver läsa", gör humorprogrammet Fredag i P4, driver podden Snedtänkt som också går i P1 och bloggen En man med ett skägg. Han har ett starkt intresse för nyss gångna tider och personer som andra har glömt bort. Ofta och helst rör han sig i det han kallar "svensk nysstidshistoria", det offentliga Sverige efter andra världskriget och framåt.

 

Torsdag den 1 mars kl 19.00

Mia de Neergaard - livscoach och föreläsare

"Livsglädje & Skratt - Byt tristess mot passion!"

Mia har föreläst för företag som IKEA, Tetra Pak, EON ,mfl. och håller kurser i Sverige och utomlands. Det utlovas en kväll av härlig energi, skratt , aha-upplevelser med hög igenkänningsfaktor och värdefulla livsverktyg. Under föreläsningen visar hon oss hur vi kan kan hitta livsglädjen, hamna i ett positivt livsflöde och hur vi gör för att stanna där.

Hur du kan förvandla ditt liv genom små förändringar, lära dig uppskatta livet, att inte ta dig själv på så stort allvar, få självtillit och hitta glädjens transformerande kraft.

 

Torsdag den 15 mars kl 19.00

Mats Johannesson och Cattis Feuer tar det piano och sjunger ut under temat

"Med blid och livlig värma"

Cattis Feuer och Mats Johannesson strävar efter att röra sig mellan många musikaliska områden i syfte att inspirera såväl publik som sig själva. De har en bred repertoar och har uppträtt i allt från kyrka till krog. Mats har varit kapellmästare i dåvarande Tommarpsrevyn under flera år och även Cattis har medverkat i revyn några år. Mats arbetar i Kulturskolan i Simrishamn. Cattis har frilansat som solist i många år och medverkat i diverse kyrkokörer.

 

Torsdag den 22 mars kl 19.00

Peter Englander, skaparen av Apotekarns Trädgård, trädgårdsdesigner, programledare och författare.

"Om konsten att odla det omöjliga"

Här berättar Peter med utgångsounkt från sin nya bok om hur du får växter som vanligtvis inte hör hemma i din trädgård att trivas. Du får tips om hur du bäst övervintrar din bougainvillea, hur du får ditt persikoträd att frodas och om hur du knäcker zoner i din trädgård var den än liggeri vårt avlånga land. Förutom specifika odlingsråd kantas föreläsningen av intressanta och inte sällan dråpliga anekdoter om de exotiska växternas historia.

 

 

 

Inträde: Terminskort 150:-, enstaka föreläsningar 70:-

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)