Tollarp

Copyright © All Rights Reserved

Tollarpsbygdens Nya Föreläsningsförening

Kontaktperson: Gunnel Olsson

eglers gata 13B, 298 31 Tollarp

Tel: 044-31 03 31

E-post: gunnelo@live.se

Ordf. Gun Lindahl tfn 044-31 09 24

 

Program våren 2019

Plats: Mötesplatsen, Särlagatan 21 i Tollarp

 

Måndag den 7 januari kl. 19.00

"Kroppsspråk - Kan det hjälpa eller stjälpa dig?"

Gaby Gummesson,Gärsnäs

Kan du genom medvetet kroppsspråk påverka hur du blir bemött, hur du mår och hur du lyckas i dina relationer? Gaby driver ett utbildningsföretag med utgångspunkt från Gärsnäs på Österlen. Hon föreläser och utbildar inom kommunikationsämnen som t.ex. retorik, mötesteknik och marknadsföring.

 

 

Måndag den 4 februari kl. 19.00

"Berättelser från Curacao"

Ulla Strandberg

berättar och visar bilder om livet på den karibiska paradisön Curacao. Hon har bott där i 10 år och är väl bekant med mycket på ön. I övrigt har hon ägnat en stor del av sitt verksamma liv åt att bedriva konst och designprojekt. Hon är också behjälplig med resor till Curacao.

.

 

Måndag den 4 mars kl. 19.00

"Vildsvinen i min värld"

Stig Lundström

har som jord-/skogsbrukare varit intresserad av vilt i skog och mark under många år. Han har genom LRF och Södra Skogsägarna jobbat med viltfrågorna, både med konsekvenser som skador på gröda och skog och med den jaktliga biten som för honom, i andra hand är en hobby till skillnad från jord-/skogsbruk.

 

Onsdagen den 20 mars kl. 18.30

Årsmöte

Plats: Mötesplatsen, Särlagatan 21 i Tollarp.

 

 

Måndag den 1 april kl. 19.00

plats: Biblioteket i Tollarp

"Vårens nya böcker"

Personal från biblioteken i Kristianstads kommun

En årligen återkommande träff i Tollarp, där bibliotekarier från bibliotek i Kristianstads kommun berättar om intressanta böcker. Träffen är ett samarbete mellan Tollarpsbygdens Nya Föreläsningsförening och traktens bibliotek. Man presenterar 10-12 böcker med olika teman, allt från deckare och thriller till relationsdraman mm. Flera böcker har berättelser i nutid och andra berättar om gamla tider.

 

 

 

Måndag den 6 maj kl. 19.00

"Transsibiriska järnvägen"

Sten Ullerud

En skildring om en resa med den mytomspunna Transsibiriska järnvägen. Det är en 787 mil lång resa genom Ryssland, Mongoliet och Kina. Ni får en inblick i historien om järnvägen och dess byggnation. Dygnet runt rullar tåget och man kan njuta av vyerna och koppla av. Ni kommer även att ta del av utflykter i Moskva, Mongoliet och Kina.

 

 

 

Plats: Mötesplatsen, Särlagatan 21, Tollarp

Inträdesavgift till enstaka föreläsningar 10 kr

Årskort 50 kr

 

Allmänt

Sponsorer: Thage Bygg, Mats Däck, Sparbanken Skåne, Kristianstads Kommun, Gunilla Sundström- Keramiker, Tollarps Byalag, Region Skåne - SFI, Länsförsäkringar Bank Stiftelsen, Folkuniversitetet, Sparbanksstiftelsen 1826

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)