Löberöd

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)

LÖBERÖDS FÖRELÄSNINGSFÖRENING

 

Kontaktperson: Åke Möller Tfn: 046-623 60 Mobil: 070-574 40 51

Lokal: Ölycke servicehus, samlingssalen, Storgatan 31 i Löberöd

Entréavgift till enstaka föreläsningar: 30 Kr

Årskort för hela året, d v s för 10 föreläsningar: 150 Kr

Vi finns numera också på Facebook under: Löberöds föreläsningsförening.

Stanna gärna kvar efter föreläsningen, då kvällens föreläsare ofta finns med vid kaffebordet.

Alla är hjärtligt välkomna!

 

PROGRAM hösten 2017

 

Tisdag den 17 oktober kl. 19.15

Mikael Johansson, professor, Lund

"Glömska".

Finns det falska minnen? Kan vi aktivt glömma saker som har hänt? Han föreläser om vårt minne och hur avgörande det är och hur vi beter oss.

 

Tisdag den 31 oktober kl. 19.15

Eva Bengtsson, Löberöd

"En rundresa i Armenien och Georgien."

Dessa länder ligger i Kaukasus bergskedja längst bort i sydöstra Europa. Hur är det att vara länder som har ingått i Sovjetunionen och som nu är fria länder, men att ha Ryssland som den stora grannen. Dessa länder har en intressant problematisk historia, Armenien, var t. ex. det första kristna landet. Georgien - Landet som var först med att producera vin.

 

Tisdag den 14 novemberkl. 19.15

Karlo Pesjak, Hässleholm

"Österlen."

Österlen - en underbar plats på jorden - här möter Havängsdösen, Ales stenar, Prästens badkar och Stenshuvud Östersjön! Här finns 42 kyrkor, de flesta härstammar från 1100-talet. Glimmingehus, Bollreups borg, Övraby kvarn och dansande gudinna i Järresad, är några platser vi besöker. Dessutom är Kungagraven i Kivik, Sandhammaren, Brösarps backar och Hallamölla några platser som man måste se. Alla de de böljande fälten med raps, havre och vete, kossorna och hästarna som går på bete. Blommande ängr och äppelodlingar, strandpaddor och vattensalamandrar är andra intressanta ting på Österlen jämte alla gamla fiskelägen. Österlen är landet öster om den väg, som närmar sig havet i skogarna norr om Brösarp - riksväg 19 som går till Ystad.

 

Tisdag den 28 november kl. 19.15

Ylva Stockelberg

"Vad säger katten?"

Ylva Stockelberg berättar om kattens beteende och svarar på frågor. Vad vill katten när den jamar? Varför vill den inte gå i lådan? Ska jag skaffa en kompis till katten? Dessa och många andra frågor får du svar på. Ylva ger handfasta råd om hur du kommer till rätta med oönskade beteenden och blir ännu bättre på att förstå din katts signaler.

Ylva har skrivit om kattens beteende i nästan tjugo år och skrivet nio böcker om katter. Hennes senaste bok Vad säger katten? bygger på frågor som hon svarat på i Hemmets Journals kattsajt under 10 års tid.

 

 

 

Sponsorer: Sparbanken Skåne, Ica Torget - Löberöd, Eslövs kommun, Region Skåne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved