Åhus

Copyright © All Rights Reserved

Åhus Föreläsningsförening

Kontaktperson: Margaretha Täljemark

E-post: margatalje@gmail.com

Hemsida: www.ahus-forelasning

 

Program hösten 2018

 

Se vår hemsida för aktuellt program.

 

 

Plats: Samtliga föreläsningar hålles på ÅhusGården, Sigfridsvägen 5.

Tid: Alla föreläsningar börjar klockan 19:00

Avgift: Medlemsavgift: 150:-/år och avser inträdesavgift för samtliga föreläsningar under året. För övriga 50:-/föreläsning för icke medlemmar.

Kaffeservering till självkostnadspris.

 

Torsdag den 11 oktober kl. 19.00

Gabriella Stenberg Wieser, Kiruna

"Rymdmissionen JUICE - en upptäcksfärd till jätteplaneten Jupiter och dess månar."

Rymdfarkosten JUICE ska skickas iväg 2022. Ombord finns tio vetenskapliga instrument, varav två utvecklas, testas och byggs av svenska forskargrupper. Fysiker Gabriella Stenberg Wieser, som medverkar i "Fråga Lund" berättar om vad man hoppas upptäcka, hur tidsschemat ser ut och vilka utmaningar som måste klaras av för att expeditionen ska bli lyckad.

 

Torsdag den 18 oktober kl 19.00

Lars Påhlsson, Vinslöv.

"Irland, den gröna ön":

Följ med på en resa som visar det mesta och det bästa av ön, som verkligen är grön året om. Vi besöker Dublin med Guinness ölbyggeri och whiskydestilleriet Jameson´s, Titanicmuséet i Belfast och får naturligtvis även njuta av det vackra landskapet.

 

Torsdag den 25 oktober kl.19.00

Jennie Larsson och Sandra Persson, Malmö

"Vad händer i Hanöbukten?"

Hur hanterar man utmnaningarna när det gäller det hotade livet i Hanöbuktens vatten? Jennie Larsson, som har doktorererat i kust-och havsförvaltning, forskar vid World Maritime University i Malmö och Sandra Larsson är koordinator för projektet "Samverkan för Hanöbukten".

 

Torsdag den 1 november kl. 19.00

Rasmus Troedsson, Huaröd

"Vår tid är nu"

TV-serien med samma namn har gjort stor succé i hela Norden. Vad innebär det att i rollen som hovmästare vara en av de mest omtalade skådespelarna? Rasmus Troedsson, som dessutom är journalist och nybliven chef för Filmmuséet i Kristianstad, berättar.

 

Torsdag den 8 november kl. 19.00

Lena Lövdahl, Stockholm

"Berättelsen om Bellman"

Vem var han egentligen? Ta del av hans rolga , sorgliga, dramatiska och spännande liv! Naturligtvis ger Lena Lövdahl, som är skådespelare och musikant också många prov på hans stora visproduktion till ackompanjemang av en mandola.

 

Torsdag den 15 november kl. 19.00

Johan Elmberg, Åhus

"Vem är Mårten Gås egentligen?"

Varför har gäss och människor fått svårare att samsas i Skåne? Högskolan i Kristianstad driver tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet ett gåsprojekt som stöttas av Naturvårdsverkets viltvårdsfond och har Johan Elmberg, professor i zooekologi, som projektledare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)