Farstorp

Copyright © All Rights Reserved

Farstorps Föreläsningsförening

Kontaktperson: Kim Pettersson, Lur 1121, 282 76 Hästveda

Mobil: 070-550 37 82

E-post: kiminga.pettersson@telia.com

 

Lokal: Farstorps Bygdegård samtliga föreläsningar.

Entréavgift: Enstaka föreläsningar 50:- eller årskort 100:- för 2019 (samtliga 6 föreläsningar).

 

Program våren 2019

 

Söndagen den 3 februari kl. 18.00

David M. Perser

"Påfågelns skugga - En Iransk verklighet"

David studerar idag till läkare, är född och uppvuxen i Iran. Han berättar om egna erfarenheter av förtryck, maktmissbruk och stora sociala orättvisor. Han var livvakt åt ayatollah Khomeini och den nyvalde premiärministern. Motstånd mot den nya muslimska regimens brutalitet gjorde att han föll i onåd och hamnade i det beryktade Evinfängelset, där tortyr och avrättningar skedde dagligen. Han lyckades dock komma ut ur fängelset. Genom David får vi här ta del av en verklighetsskildring som är mycket gripande och dessutom ta del av hans flykt och hur han slutligen hamnade i Sverige av en ren tillfällighet.

 

 

Söndagen den 24 februari kl. 18.00

Göran Johannesson, Svedala

"Vandringar i skånsk natur"

Göran tar oss med till vackra naturområden såsom Häckeberga, Romelåsen, Krankesjön, Fyledalen, Brösarp, Stenshuvud, Söderåsen och Kullaberg. Programmet börjar under vintern och fortsätter sen med våren, sommaren och långt ut på hösten. Naturen skiftningar är otroliga och detta fångar Göran suveränt med sin kamera.

Årsmöte efter föreläsningen.

 

 

 

Söndagen den 17 mars kl. 18.00

Sara och Bengt Olsson

"Vandring i Nepal - mellan himmel och helvete"

I april 2015 drabbades Nepal av en kraftig jordbävning med 13 efterskalv, där ca 8800 människor dog och många fler blev allvarligt skadade. Sara och Bengt var på en vandringsresa i Nepal för att ta del av detta underbara lilla land vid Himalayas fot. och hamnade mitt i detta kaos när helvetet bröt loss. Vi får här ta del av deras upplevelser i ord och bild.

 

Sponsorer: Sparbanken Göinge, Hässleholms Kulturnämnd, Region Skåne

 

Skånes Föreläsningsföreningars Intresseorganisation (SFI)